Ädelgas, Elektroder Och Plasmaceller

Givetvis var det tvunget att börja snöa i natt så att det var helt fucked up väder i morse när man slutade jobba. Tur att man precis uppgraderat elektroniken i vardagsrummet så att man slapp hitta på något vettigt när man kom hem. Blev tyvärr ingen 50" Samsung som planerat, jag drabbades av akut snålhet, men 42" Philips känns också helt okej. Skulle även köpa ny förstärkare men alla mina hemmabioprylar sög pung så istället knep jag ett helt nytt biosystem från Yamaha som Los Kyllos hade snokat upp åt mig på SIBA.

image28

Om någon vet vad för gott som passar ihop med saffran och tomat respektive karljohan, timjan och citron så får ni gärna dela med er av de tipsen, botaniserade bland crème fraiche-sorter i mejerihyllorna på Maxi innan idag men saknar inspiration. Så, give it up, peace!

Vårväder Och HDR

Jaha, påskafton eller vafan det nu är idag. Just varit ute någon dryg timme med Tessi och Bulten, han har typ fått vårkänslor och rusar upp och ner för slänter med stora vedträn i munnen som en tok. Han är drygt 2 år nu men uppträder fortfarande som om han vore 2 månader snarare, allt skall det bitas och ruskas i och så snackar han ju sådär mycket som rottweilers gör, fast lite mer än vad som är normalt. Det är nästan så att folk som går förbi när man leker med honom tror att man håller på att bli mördad av en vildhund eller något.

På väg till tvättstugan sen hittade jag en skitmärklig hög med gamla kassettband och annat crap, knäppte en bild och passade på att experimentera lite med en fejk-HDR-teknik som Mattias Karlsson visade på Moderskeppet i höstas. HDR (High Dynamic Range) för er som inte känner till det är, väldigt kortfattat, en bildteknik där bilderna har otroligt stort intensitetsomfång. Det i sin tur innebär i princip att skillnaden mellan den mörkaste bildpunkten och den ljusaste är mycket större än normalt. Läs mer om HDR här. Fejktekniken innebär då att man efterliknar HDR-kännetecknen, i det här fallet är allt arbete gjort i Camera Raw (Photoshop-plugin).

image27


Påsken

Minns inte om Jesus dog eller uppstod på påsken eller hur det nu var men efter två dagars hektiskt krig mellan människor och maskiner på jobb så skall det oavsett vad bli sjukt nice med påskledigt. Nu jobbar jag inte förrän på måndag kväll. Imorgon skall jag och Tessi laga mat och sen skall jag sova tills det är dags att ta upp striden igen. Maskiner är fan kefft alltså, allt borde vara digitalt och datoriserat, kugghjul, länkar och kedjor är bara crap jämfört med binära tal och pixlar.

God Damn Nasty Firre

Fick en bild av Echo för någon vecka sen på en gädda han dragit upp. Så igår kväll när jag kom hem från Kriget Mot Maskinerna på jobb började jag snickra ihop en farlig fisk i Photoshop. Jag pusslade ihop den med delar av bilder på krokodiler och statyer och grejor och det blev väl helt okej. Idag styrde jag upp en lämplig miljö åt honom också och resultatet ser ni här. Slänger även upp lite work-in-progress-screenshots.



Plastic wrap och cloud renders och grejor använder jag inte så ofta men det är bra för lite instant sea feeling. Använde en hel del foton, 4-5 för själva firren och ytterligare ett gäng till bakgrunden. Bubblor och plantor och grejor är ritade från scratch för att passa in så bra som möjligt, en del av grejorna har jag plockat från en gammal PSD-fil jag gjorde och fetade upp på deviantART. It's the shit.

image26

Skrattirriterande

Eftersom Öresundskraft eller vem det nu är som sköter Stadsnätet här i Helsingborg höjt priserna supermycket har deras kunder, det vill säga bredbandsoperatörerna i sin tur tvingats höja sina priser för sina kunder, det vill säga mig. Jag vet inte om det är Öresundskraft som ligger bakom det hela eller om Stadsnätet är något fristående, jag kollade bara på hastigheten när jag valde liksom. Funderade först på att byta ner mig någon hastighet men jag har nu kommit fram till att jag vägrar ha en fattigare lina bara för att någon flippat ur och höjt priserna, istället har jag sparkat ut Tele2 och flyttat min fasta telefoni till Bahnhof den också. Kommer säkert strula bara för det.

Annars har jag fan inte gjort något idag, handlat lite mat, köpt ett par Artful Dodger-brallor och rullat tummarna. Även hittat en skön raplåt med lite reaggetoner av RMK och Sober samt gitarristen Valter Nilsson, Skrattirriterande heter den. En skitglad låt om att ingenting någonsin ordnar sig.

"Pank hela dan, varje dag men jag ligger kvar
skulle inte ens tänka mig att jobba om jag fick betalt
Shit, att man kan känna sig så sinnessvag
allt är inte kört än men det mesta nu är mindre bra"

Secret Garden

Ja, namnet är lite cepe men ignorera det. Gjorde den här för typ två månader sen. Själva glaskulan gjorde jag direkt i Photoshop (svart och vitt och opacity play liksom), innehållet består av ett tiotal foton av växter och gräsmattor och byggnader och shit som jag bara klippt ihop, huset meckade jag lite mer med eftersom det fanns typ brandstegar och grejor på som inte kändes direkt magiska. Sen är alla delar smått formade i ett försök att förstärka kulans form, lite fisheye liksom.

image18

Bakgrunden är en enda ökenbild där jag bara petat bort lite människor och en massa fotspår, kristallkulan skulle ju se hemlig och bortglömd ut och turisterna kändes ungefär som brandstegarna. Ligger även ett par varv med textur över, ritade lite streck på ett tomt lager och twistade till de med Liquify och sen körde jag på lite olika blandningslägen med varierande opacitet. Överst ligger en bunke solid colors och gradient maps behandlade på samma sätt, har glömt bort receptet, jag bara körde på tills jag tyckte det såg snyggt ut.

London Bridge Trading Company

Snön är på väg att smälta bort men det lär väl komma ner mer i natt när man skall hem bara för det. Idag vaknade jag av att något retard plogade bort snö typ en meter utanför mitt sovrumsfönster klockan 0700, fett kul. Jag har dock hunnit laga lite käk så jag slipper äta Findusgrejor efter jobb idag och det känns rätt skönt. Majskycklingfilé fylld med hackad spenat, vitlök och Toscanasalami känns som en helt okej grej att glufsa i sig liksom.

Och så måste jag fläska upp lite feta bilder på min LBT-rygga även här. Spelar ju som medic i milsimteamet Insatsgruppen och vad är en medic utan sina fixarprylar? Det här är frukten av en dryg månads slitande på eBay och fjäskande för diverse kontakter i USA, Kosovo och Irak så jag är lagom nöjd med det hela. Nästan helt färdigt nu och så fetade jag upp en bild på mig själv i full gear också så att ballhetsfaktorn inte skall gå någon förbi.





Polarexpedition Och PicLens

Just när man trodde att våren i princip hade börjat övergå till sommar så får man förstås en rejält fet slaskkänga i fejset. Att gå från bussen till jobbet i går eftermiddag var som att ge sig ut på en jävla polarexpedition. Jag kände mig som de i The Day After Tomorrow, väntade bara på att trampa igenom skylightsen på något översnöat köpcentrum och trilla ner och bryta ryggen mot en rulltrappa eller något. Halvvägs framme hade man liksom glömt att man var påväg till jobbet, hjärnan slog om från vardagstänk till överlevnad. Man slutade tänka på OB och började leta föda för att klara av istiden.

När jag kom hem hittade jag dock världens fetaste add-on till Mozilla Firefox, nämligen PicLens. Det tar typ 5 sekunder att installera och möjligör sjukt snygg och smidig bildbrowsing på sidor som t.ex. Google Images, deviantART och Facebook, jag har tagit lite screenshots åt er.


Pimp My Dawg

Kvällsskift veckan ut, så vad gör man i väntan på jobb? Jag tänkte först städa, och började faktiskt också men det blev så jäkla tråkigt. En stund lekte jag lite med tanken om att helt enkelt slänga allt jag har och sen köpa nytt och lägga de nya prylarna på rätt plats från början, men det är nog dessvärre inte så realistiskt. Annars är jag rätt grym på att städa, när jag flyttade från internatet vräkte jag ner allt jag hade på rummet i en skitstor papplåda, bokstavligt talat. Jag drog ut byrålådorna ur skrivbordet och bara vände de upp och ner över lådan. Sen dumpade jag lådan hos pappa i Torekov och där fick den stå i ett par år innan jag orkade lasta upp den på ett släp för att faktiskt slänga allt. Lathet? Nej, effektivtet till 100%, om man inte vet vad man slänger så saknar man det dessutom inte... allt blir så mycket lättare och prydligare när man har en mamma eller en sambo som säger åt en att skärpa till sig.

Ja, hur som helst. Istället för att städa den här rävlyan så blev det till att pimpa rottweilern i Photoshop, aight!

Keep yo' mind on yo' money
and yo' money on yo' mind
Wear so much bling you'll make
a BIATCH go blind

image5

Nu kom posten också, och jag fick en till avi. Jag vet inte vad det är, jag tror jag köper saker i sömnen, peace!


Bullet With Your Name

Lätt en av världens fräckaste prylar, till råga på allt upptäckt i en särdeles ugly och tillika dansk-brittisk annons. Fotostatkopierat med teckningar, svartvitt and sheit. Men, men förutom produktens faktiska nödvändighet så måste man ju även erkänna att texter som "Guaranteed to save your life or your money back!" är sanslöst säljande.

Beat fate, if there is a bullet with your name on it - own it!

image4


Malt och koksalt

Nu är det typ 10 dagar kvar till löning, och förrådet med snus och whiskey börjar redan sina. På Chorizo- och tacofronten ser det däremot lite bättre ut så det borde gå vägen. En annan positiv grej med dagen är vädret, nu ser det faktiskt ut som att vi slipper den där vintern helt i år, åtminstone här nere i Skåne.

image2

RSS 2.0