Valborg

Hade planerat en hel del men somnade lite sent (läs typ 8-tiden i morse) efter jobb så jag kom inte upp när jag hade planerat. Sen bangade naturligtvis alla utgång så istället blev det en vända ner på stan med Tessi, rotade igenom hela Kicks efter en vettig handcreme och tror jag lyckades hitta en rätt bra olivhistoria av något slag. Det får vara hur gay som helst med handcreme, hellre det än att händerna alltid är torra och jävliga så att man slår fel kod när man köper saker med kreditkortet eftersom man inte vill visa nävarna längre än nödvändigt. Men nu är det alltså slut med det.

Efter det blev det en liten rundtur på Söder, efter att ha misslyckats med att hitta något roligt att äta där så fick det bli lite tröstköp på Systemet i form av ännu lite mer Hpnotiq, en likör man inte kan ha för mycket av hemma. Därefter bar det åter av in till stan, käkade en grym ryggbiff på Utposten och sen hittade vi ett tivoli nere vid Tivoli (öh). Vi åkte dock inget, istället drog vi och hämtade jyckarna och käkade lite glass.

image38

Robe

Robe och hans flickvän dök upp och våldgästade staden över helgen. Fredagen inleddes rätt lungt med lite frukostöl och senare en sväng över till Danmark, jag misslyckades med att hitta Hpnotiq och fick köra ett besök på Sysse när vi kom tillbaka men det var ändå helt okej. Lite öl på en uteservering och så försökte vi kommunicera med danskar utan några direkta framgångar.

I går försökte jag och Stefan styra upp en grillfest, lättare sagt men gjort. Hela bekantskapskretsen skulle förstås banga och/eller befinna sig utomlands men efter en hel dags slit med mobilerna hade vi ändå lyckats skrapa ihop lite folk. Allt går om man lockar lite med sprit och hotar med stryk. Efter grillandet blev det stan, men där nere splittrades alla upp och försvann, plötsligt hade folk åkt hem, åkt till Danmark, vinglat in på diverse klubbar eller bara försvunnit spårlöst. Jag tror dock att det blev lyckat för jag drumlade inte i säng förrän vid sjutiden i morse. Nu har jag dock släpat mig upp och börjat blogga för att undvika städning så långt det är möjligt.

image37

Dags att köpa lite hushållsnära tjänster, jag är alldeles för sliten.
Egentligen vill jag slänga vardagsrummet och uteplatsen och köpa nytt.

Harry Potter Och Mjölk

I måndags skulle jag och Eva egentligen kolla på Horton men eftersom vi käkade lunch på söndagen kom vi på att vi lika gärna kunde se den då. Efter Horton blev det ytterligare ett par filmer och efter de råkade vi komma fram till att jag varken läst eller sett något som hade med Harry Potter att göra, Eva visade sig vara någon slags ganska inbitet fan och hade givetvis alla hittils släppta filmer hemma. Sagt och gjort, nån gång under kvällen eller natten påbörjades ett Harry Potter-maraton som hette duga. Vid 8 på morgonen var vi tvugna att ta en paus för sömn men uppdelat på två dygn och i två stadsdelar avverkade vi ändå runt 750 minuter med trollkarlar, drakar och konstiga djur. Jag börjar inse vad hela den här Harry Potter-grejen är nu, några år senare än alla andra kanske men bättre sent än aldrig. De sista filmerna är faktiskt riktigt bra, läsa böckerna är jag dock fortfarande inte så sugen på. Jag minns inte vilken men den tjockaste såg ut som om man hade slagit ihop Det Gamla Testamentet med alla Sagan Om Ringen-böckerna och Svenska Akademiens Ordlista.

I övrigt måste mejerierna verkligen lyxa till mjölkpaketen lite, så att man vill köpa. Jag använder väldigt lite mjölk hemma, inte ens speciellt ofta i matlagning och under sådana omständigheter återstår i princip enbart estetiska orsaker att köpa produkten, blåvita kalvar, streck och fula blommor och skit fungerar inte det. Jag har gjort ett litet exempel eller en fingervisning på vilken typ av grafisk identitet som mejerierna borde börja leta efter.

image36


Montana Bling Bling

Jobbar som fan these days men idag trillade det in lite sweet ökencolors från Montana så nästa gång jag är ledig skall det minsann målas. Måste köpa lite roligare caps till senare också bara.

image35


Desert Gear Och KBJ

Idag dök Wolfskulls hjälm äntligen upp, blev MICH TC-2002. Har precis mätt och borrat och monterat NVG-fästet så nu saknas bara rätt ökenshades som på min 2K som ligger där i bakgrunden och myser. Blir nog ökenfärg från Montana tror jag eftersom de slutat tillverka Bowflage och all EC är slut överallt. Jag kände för att borra mer idag, tänkte slänga upp lite hyllplan av glas i badrummet, tyvärr var det så länge sen jag köpte de och inte orkade skruva upp de så att jag verkar ha hunnit supa bort alla redan. Kanske får åka och köpa nya istället.

image34

Blev även en ny fet hoodie idag, huvtröjor är verkligen det bästa plagget som någon någonsin tänkt ut och tillverkat. Det finns oräkneligt många feta brands också vilket inte gör saken sämre. Senast blev det faktiskt Subscript, idag en sweet KBJ med fett med päls och nu tror jag nog att jag blivit sugen på något från den badande apan a.k.a A Bathing Ape a.k.a BAPE.


146/1000

Första lediga dagen på hur länge som helst har jag och Tobbe (som är sjukskriven efter att ha kört över sig själv med en truck) spenderat med att käka ute, tre gånger på tre olika ställen komprimerat på en eftermiddag. Senare dök Wolf upp och joinade oss i vårt ätande, vet inte om det var fler som hade det så idag men vi blev fan i mig inte mätta. Något i luften kanske? Eller så gör kroppen av med mer energi nu när man kutat runt på stan i den här jävla arktiska vinterkylan som svept in över sundets pärla, den där växthuseffekten alla gnäller på gjorde sig inte direkt påmind idag.

Vi stack dock till Väla sen för lite hederliga impulsköp är ju faktiskt en bra bot mot det mesta, speciellt om de innefattar elektronik och sprit. Sagt och gjort, kom därifrån med bl.a. ett trådlöst tangentbord och en precis lika trådlös mus från Saitek. Bäst av alla inköp idag var dock en sjukt nice limited edition färskpotatisvodka från Bjäre Hembygd. Flarran på en halvliter är riktigt nice designad som värsta dropp/läkemedelsflaskan och etiketten är något i hästväg. Vodkan är gjord på potatissorten Solist från 2005 års skörd av nypotatis och är framtagen av master vodka blender Börje Karlsson (blendern bakom Absolut Vodka). Min flaska är nummer 146 av totalt 1000 exemplar. Limited edition, alltid lite godare.

image32

image33

Auchentoshan The Tripple Distilled

Skulle hämta ut delar av min lön idag som hamnat fel och kommit ut via PlusGiro-utbetalning istället för till lönekontot, givetvis upptäcker jag inte att jag glömt checkfan hemma förrän jag står på banken. Vad gör man? Man glider in till Systemet next door och fiskar med sig en maltwhisky hem istället. Tog en 12 årig, trippeldestillerad Auchentoshan, pallar inte äckliga alkisblends eller så men är verkligen ingen connoisseur inom ämnet heller. Denna skulle dock tydligen kunna betraktas som något av en nybörjarmalt och det lät ju perfekt, jag gillar ju i och för sig annat med typ bourbon och sånt men det här känns faktiskt helrätt. Nu skall jag tokjobba hela helgen till och med måndag så på måndag efter jobb skall jag inleda min lediga vecka med att komma ihåg checken, köpa nya tumblers och sen inviga min nya maltwhisky.

image31

Probably The Worst Dygnsrytm In The World

Nu har jag jobbat kvällar och nätter och helger och skit hur länge som helst känns det som. Man skall ju aldrig gnälla på jobb och så egentligen men jag har liksom inte sett solen på hur länge som helst, det börjar ljusna när man släpar sig hemåt men när man vaknar och solen redan försvunnit igen så blir man lite mossig. Nu har jag jobbat sista natten för ett tag och till och med varit ledig idag men det hjälpte ju inte, jag vaknade halv sex i går kväll och läste morgontidningen och åt frukost. Müsli liksom, what the fuck?

Sen snackade jag och Eva om att jag behövde hitta en sjukt manlig sysselsättning eftersom alla mina intressen nu (prylar, kläder, att köpa prylar och kläder, design, bildretuschering och milsim) är så jävla bögiga. Matlagning är också rätt roligt men det klassades tydligen inte in som speciellt gay, märkligt nog är altså vapen och taktisk utrusting tydligen mycket bögigare än att hacka rödlök och välja rätt örter i affären. Fast nu har jag tänkt igenom det här och kommit fram till att nej, man kan vara straight och ändå inte vilja köpa alla sina kläder på Cubus.

10Deep, Gino Green Global, Subscript, New Era
= Inte gay. Holler!

Panorama Coffee Break

Provade "panorama"-inställningen i mobilen när jag satt och drack mitt nattliga automatkaffe på jobb i går natt. Jag prioriterade musik framför foto när jag köpte luren (på den tiden kunde man liksom inte få allt i ett, det var antingen eller och jag har inte hunnit skaffa ny) så kvallen sög ju rätt så rejält men jag softade upp allt överdrivet mycket i Photoshop och är väl rätt så nöjd med effekten faktiskt. Saknar mobilen vettiga fokusinställningar eller möjlighet till att förändra bländare och ISO-tal och så vidare så gör den, simple as that. Jag har med andra ord inte fångat ångorna från den halvljumma automatespresson med Sonyluren i skumrasket, de är också ditlagda i efterhand. Det ser ju förstås inte supernaturligt ut men det var inte heller meningen, eller snarare, ungefär så här uppfattar man faktiskt verkligheten klockan 3 på natten efter ett par veckor natt- och kvällsskift.

image30

RSS 2.0